Beste Neos lid, Wij nodigen U uit op onze volgende voordracht op 08 november:

Erfenisrechten.

De Heer Dirk Seresia, notaris en zoon van een jarenlang lid, komt ons over deze moeilijke materie uitleg geven. Sinds 01 september zijn er aan de erfeniswetten immers veranderingen aangebracht en niemand beter dan een notaris kan ons dit haarfijn uit de doeken doen. Wij willen allemaal dat onze verdiende en gespaarde euro’s goed terecht komen en we geven er liefst zo weinig mogelijk aan “ Vadertje Staat “. We kunnen van deze voordracht dus zeker veel opsteken. De notaris zal de wetten en regels verduidelijken en jullie kunnen met vragen bij hem terecht na de voordracht of later. Breng gerust ook anderen mee die interesse hebben.

Zoals meestal gaat deze uiteenzetting door in zaal “ De Peel “ Norbertinessenlaan te Neerpelt en zal aanvangen om 14.30 u.

Wij bieden U dit aan aan 9.00 €, maar leden betalen maar 7.00 €. Bij een tas koffie en iets lekkers zal het zeker een goedbestede namiddag worden. Niet te missen ! Van harte welkom.

De stuurgroep

 

 

 

Neos-Pelt

Donderdag 4 oktober om 14u30 CC Palethe, Jeugdlaan 2, 3900 Overpelt

Inkom : 7 €

Stijn Meuris : Wereldoorlog I : Kleine verhalen in een groote oorlog.

Limburg 1914-1918 : Meuris vertelt over het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog, over hoe ons land betrokken raakte en hoe Limburg moest toezien hoe het Duitse leger onze contreien als aanloopstrook naar Frankrijk beschouwde. Daarnaast toont hij, in een wervelende uiteenzetting met tal van afbeeldingen, hoe de Limburgse bevolking omging met die duistere periode uit de Belgische geschiedenis. Welke Limburgers speelden een rol van betekenis en welke anekdotes zijn de moeite waard.

 

 

Bond zonder Naam2

BOND ZONDER NAAM

Zondag 23 september staan we weer op op de Teutenmarkt met onze Bond Zonder Naam winkel. Bij aankoop van de kalender 2019 krijg je er op de markt gratis een geschenkje bij. Wij zouden het fijn vinden je daar eens te ontmoeten.

 

 

Okra

Op woensdag 19 september heeft onze jaarlijkse ontmoetingsdag plaats met de okra’s van Groot-Neerpelt. Er is een fietstocht die vertrekt vanuit uw eigen kerkdorp naar de Grote Heide.

De wandelaars hebben een bewegwijzerde wandeling in het Hageven en vertrekken aan de “Wulp”.

Na deze wandeling en fietstocht komen we allen samen in “Zaal Pax” voor een ontmoetingsmoment met koffie en vlaai.

 

 

 

Bond zonder Naam2

 

DE KALENDER VAN BOND ZONDER NAAM IS UIT.

Als je deze koopt op de teutenmarkt van 26 augustus 2018, krijg je er gratis een geschenkje bij

 

25 en 26 augustus 2018
Speciale omhaling voor de Christelijke opvoeding

Nu het schooljaar weldra weer begint, vraagt de Kerk onze aandacht voor de christelijke opvoeding. De Kerk heeft door de eeuwen heen altijd zorg gedragen voor het onderwijs vanuit een christelijke geloofsvisie. De christelijke opvoeding wil Christus' liefde een gezicht geven door aandacht voor elk kind, vooral voor het zwakke, in een geest van dienstbaarheid, liefde en belangeloze inzet. Met deze collecte financiert ons bisdom de animatie van allen die tot deze waarden in het onderwijs willen oproepen.

 

 

Federale bedevaart naar Mechelen

MechelenOp dinsdag 28 augustus gaan we met de federatie op bedevaart naar Mechelen.

We vertrekken om 8.15 u aan de kerk van de Grote-Heide. Bij aankomst gebruiken we eerst een kop koffie in ‘t Arsenaal’, dit is de cafetaria van het Mechels Miniatuurtheater dat vlak naast de basiliek ligt. Daarna vertelt een gids ons de geschiedenis van de mooie basiliek van Onze Lieve Vrouw van Hanswijk. Om 11.00 u hebben we dan een Mariaviering in de basiliek.

Na een korte wandeling van ongeveer een kwartier worden we verwacht tussen 12.00 u en 12.30 u in het restaurant’Theatrium’ voor het middagmaal,gelegen vlak bij de toren van de Romboutskathedraal. Om 14.00 u wachten 2 gidsen ons op,op de Grote- Markt voor de plezantse wandeling door Mechelen,gebracht door 2 acteurs met vertellingen,voordracht en gezang. Daarna heb je nog voldoende de tijd om de stad zelf te ontdekken en om een terrasje te doen. We vertrekken terug om 18.30 u op de plaats aangeduid op het stadsplan dat je bij vertrek krijgt. De prijs voor deze bedevaart bedraagt 35 €,autobus,middagmaal en gidsen inbegrepen. Wil je bij inschrijving bij Jan Alders,Tisselrietweg 11, tel 011 64 00 81 melden of je vis of vlees wil voor het middagmaal. Gelieve in te schrijven vóór 21 augustus en bij inschrijving te betalen.We wensen voor iedereen een deugddoende bedevaart en een gezellige dag.

 

 

Data federatieraad:

12 september 2017, 24 oktober 2017 , 9 januari 2018, 15 mei 2018

 

Copyright © 2015

Created by P.C.