Grote Heide

Pastorale eenheid

St.-Willibrordus Neerpelt

Grote Heide

~Samana (6)
~Samana (7)
~Samana (8)
~Samana (1)
~Samana (5)
~Samana (4)
Afbeelding1
~neerpelt samen
~grote Heide
Schoolviering (3)
Schoolviering (4)
Schoolviering (1)
Schoolviering (2)
~Dag van de landbouw (1)
~Dag van de landbouw (2)
~Dag van de landbouw (3)
~Grote Heide (2)
~Grote Heide (1)
~EERSTE COMMUNIE
~Samana & okra
~Zangkoor (2)
~Zangkoor (3)
~Zangkoor (1)
20210825 Leuke babbel OKRA Samana
~KSJ (3)
KSJ (1)
KSJ (2)
kleuterdiploma-s-op-grote-heide-2
~Mantelzorg
~Vormelingen 2
~Vormelingen 1
Flyer foto
Troostplekken (3)
Troostplekken (2)
Troostplekken (1)
regio flyer de meeste mensen deugen
~Vormsel
Gerard (1)
Gerard (2)
Gerard Hermans foto 2
IMG-20201230-WA0003-2
Ferm Gr Heide
Fruitschaal 2020 3
20201200 Wenskaart geschenkenkorf Parochieblad
20201213_162224_resized
IMG-20201214-WA0006

Misintenties week 42          Oktober 2021


Parochienieuws


Feest van de chronische zieken

Op zondag 10 oktober vierde Samana Grote-Heide haar jaarlijks feest van de chronische zieken. Voorzitter Jaak Aerts heette iedereen hartelijk welkom en beklemtoonde dat we weer allen konden samen komen om te vieren en te feesten na de lange periode van de pandemie’corona’. Alle aanwezigen kregen een lekker drankje naar keuze aangeboden met wat gezonde versnaperingen. Tijdens de bezinning brachten Rik en Jan mooie teksten waar de klemtoon lag op vrijwillig zijn en dichtbij zijn bij de overleden leden va het afgelopen jaar. Gerrit eindigde deze bezinning met het prachtig gezongen lied ’Pie Jesu’. Lein en Mariette, ondersteund door Michel, hadden weer een lekkere maaltijd klaar gemaakt, waarvoor onze welgemeende dank. Na de warme maaltijd liet goochelaar ’Leonardo’ uit Beringen-Mijn zijn verfijnde kunstjes zien tot ieders jolijt. Tot slot nuttigden we allen van een lekker dessert. Hartelijk dank aan iedereen voor deze gezellige middag.


Misintenties week 41          Oktober 2021


Parochienieuws

Ferm

Er is gelegenheid tot wandelen op 18 en 25 oktober telkens vertrek om 19.00 u aan de kerk.

Kookles op dinsdag 19 oktober om 19.00 u in O.C.Pax met als thema: taarten zonder oven.

 Er is een crea-workshop op donderdag 21 oktober om 19.00 u met als thema: dikke dames of grappige kippen schilderen.


Okra

Deze activiteiten worden georganiseerd door trefpunt Grote-Heide:

Kienen op woensdag 13 oktober in O.C.Pax en op woensdag 27 oktober  om 13.30 u brengen we een bezoek aan het crematorium in Lommel.


Toneel - 't Is Bingo op de Camping!

Toneelvereniging Ieder gehuchtje hed z'n kluchtje stelt voor: 't Is BINGO op de camping! Een komedie van Evelien Evers, voor u gebracht door een bende enthousiaste Grote Heidenaren! Voorstellingen: Seniorennamiddag woensdag 20/10 om 13.30u Vrijdagavond 22/10 om 19.30u. Zaterdagavond 23/10 om 19.30u. Kaarten: VVK = 7 euro, aan de kassa 8 euro. Tot dan!


Misintenties week 40          Oktober 2021


Parochienieuws

Vormselviering in Neerpelt.

Onder grote belangstelling zowel in het centrum als op Boseind werden er 49 vormelingen gevormd.

Het was een mooie vormselviering en in beide vieringen was Pastoor Innocent zijn laatste viering, op 1 oktober gaat Pastoor Innocent naar Hamont als Pastoor moderator  de parochies bedankte hem om alles wat Pastoor Innocent voor de pastorale eenheid Sint-Willibrordus Pelt heeft gedaan dank u wel.

Er was ook een dankwoord voor de catechisten, die al jaren instaan voor de vormelingen voor wat zij allemaal gedaan hebben door de jaren heen en voor de mooie samenwerking tussen de parochies, proficiat en hartelijk dank.


School De Regenboog

In het begin van het schooljaar had er een bezinning plaats van de kleuters en de lagere school in de kerk.


De Berentocht

 

Misintenties week 39          Oktober 2021

Zondag 3 oktober.

Vanaf nu zullen er Geen weekendvieringen meer zijn in de kerk van de Grote Heide.


Parochienieuws

Landbouwdag

De dag van de landbouw begon traditioneel met een tractorzegening. Eerst kwamen de kleinsten aan de beurt om hun tractor en go-car te laten zegenen gevolgd door 136 tractoren, ze kwamen ook van over de grens. Daarna trokken ze naar “Aardewerk T” op de Grote-Heide waar in de namiddag tal van activiteiten op het programma stonden.


10de Ontmoetingsdag 2021 OKRA Groot Neerpelt

 Woensdag 15 september 2021 kon de ontmoetingsdag voor de OKRA trefpunten van Groot Neerpelt doorgaan. De trefpunten van Boseind, Herent, Neerpelt centrum, Sint-Huibrechts-Lille en Grote-Heide hielden hun jaarlijkse gezamenlijke fiets- en wandeltocht voor hun leden. Elke fietsgroep vertrok om 13.30 uur in hun eigen trefpunt voor een fietstocht van 25 à 30 km om dan rond de klok van 16.00 uur samen te komen in het ontmoetingscentrum PAX op de Grote-heide, waar de deelnemers bij een tas koffie en een stukje vlaai konden bijbabbelen met elkaar.

De wandelaars konden kiezen uit een wandeling op de Wulp van 3,6 km of 5,3 km, ook zij zakten af naar het ontmoetingscentrum PAX voor een tas koffie, een stukje taart en een babbel.

Het was een blij weerzien doordat door Corona vorig jaar deze ontmoetingsdag niet kon doorgaan.

We kijken al uit naar september 2022 voor nieuwe ontmoetingsdag voor fietsers en wandelaars.

 

Misintenties week 38          September 2021

Zondag 26 september.

Geen misviering

In het Centrum Vormselviering met de vormelingen van het Centrum, de Grote Heide en

Sint-Huibrechts-Lille om 11:00u.


Parochienieuws


Misintenties week 37          September 2021

Zondag 19 september om 09:30u.

Dag van de landbouw

Geen misviering

9.30 u bezinningsmoment voor de kerk

9.45 u start(kinderen eerst)tractorzegening

Daarna optocht naar AARDEWERKT


Parochienieuws

Dag van de landbouw

Op zondag 19 september is er om 13.30 u start van het landbouwfeest met kinderanimatie bij de locatie Aardewerk T, Grote-Heide 103 met de landbouw-fruit- en groenteteelt.

Om 16.30 u is er de prijsuitreiking van de pompoenwedstrijd, aansluitend ook de prijsuitreiking van de fotozoektocht. Iedereen is van harte welkom!


Ferm

Op maandag 20 en 27 september is er fietsen, we vertrekken om 19.00 u aan de kerk.

Op dinsdag 21 september om 19.30 u nodigen we u uit voor en gezellig samenzijn in O.C.Pax. Een afgevaardigde van Promostar brengt ons een leerrijke voorstelling die met de nodige humor gebracht wordt. Dit gaat over biologische producten die later in de winkels worden gelanceerd, zowel reinigings- als verzorgingsproducten van Masta. Tijdens de pauze kan iedereen genieten van een gebakje. Voor iedere aanwezige is er een gratis geschenk.

Op donderdag 23 september is er een wandeling naar de troostplek. Daarna wacht er ons een high tea in O.C.Pax. Diegenen die niet mee willen/kunnen wandelen zijn welkom om 19.30 u in de zaal.

Startdag KSA


Misintenties week 36          September 2021

Zondag 12 september om 09:30u.

Gst.jgt. Jaak Alders,Helena Vanhout,Joep Alders, Louis Goven, Michel Van Laere,,Alda Giesbers, Leonard Alders, Aldagonda Spooren.

Anna Alders, Michel Alders

Michel Hoeben


Parochienieuws

Okra

Op woensdag 15 september gaat de 10de Ontmoetingsdag door voor fietsers en wandelaars van de federatie Neerpelt(Grote-Heide, Boseind, Herent, Neerpelt-Centrum, St.-Huibrechts-Lille)

Voor alle OKRA-leden Grote-Heide die deelnemen aan de fiets-of wandeltocht is het gratis. Wie enkel komt voor een tas koffie en taart is het € 2,50 per persoon( te betalen bij inschrijving)

De fietsers vertrekken om 13.30 u aan de kerk van hun trefpunt en de afstand bedraagt 25 à 30 km. De wandelaars vertrekken om 13.30 u aan de Wulp. Er zijn verschillende bewegwijzerde wandelingen. De groene wandeling is 3,6 km, de oranje wandeling is 5,3 km. Iedereen wordt terug verwacht aan O.C.Pax om 16.00 u. Wij willen op deze dag zoveel mogelijk OKRA-leden samenbrengen om elkaar te ontmoeten.  Bij een leuke babbel kan je genieten van één tas koffie of thee en één lekker stukje taart.


Verslag bijeenkomst Samana en Okra.

Op woensdag 25 augustus om 14.00u werden alle leden van Samana en Okra uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst in O.C.Pax  75 leden waren op de uitnodiging in gegaan.

Het was voor Samana van het Driekoningenfeest van 2019 geleden en van het Kerstfeest van OKRA 2019 dat we nog eens samen gevierd hadden.

De voorzitters van Samana(Jaak Aerts) en van OKRA(Jacky Alders) heetten de genodigden hartelijk welkom en ze waren allebei heel blij dat we zo talrijk op de uitnodiging waren ingegaan. Ze spraken beiden de hoop uit dat in de toekomst het normale leven weer terug zou komen zodat onze activiteiten en feesten weer plaats kunnen vinden.

De secretaris(Rik Molemans) gaf daarna de nodige richtlijnen ivm covid 19.

Het was een gezellige en deugdoende samenkomst met een lekker kopje koffie of thee en een lekker stukje cake.

Misintenties week 35          September 2021

Zondag 05 september.

Geen misviering


Parochienieuws

Misintenties week 34         Augustus 2021

Zondag 29 aug. om 09:30u.

Geen intenties


Parochienieuws

Kerkkoor Grote-Heide.

Nadat in 2018 alle koren ‘n zangverbod werd opgelegd en alle activiteiten  van de agenda’s verdwenen, mochten wij op vrijdag 13 augustus toch weer genieten van een heerlijke uitstap.

Blijdschap om weer samen te zijn, tekende ons allen.

Rond de klok van elf uur werden wij opgewacht door ’n vriendelijke gids, in het park van Brasschaat.

Het werd een mooie wandeling in deze sprookjesachtige omgeving.

Een aperitief werd ons geschonken in het boothuisje; gezellig was het met een glaasje en wat hapjes. Vandaar was het rustig rijden naar taverne MANO, en of wij genoten van de prachtige lanen en bomen. Rond 16.30 u. begaven wij ons naar de trappistenabdij van Westmalle, en ontmoette er een vriendelijk humoristische pater.

Tijdens de vespers hoorden we hem als voorzanger, met een klare prachtige stem; zij zongen gewoon !!! corona bleek veraf…

Een heel bijzonder woord van DANK voor Bernadette en Christophe !

Het vraagt intense voorbereiding opdat alles goed zou verlopen,

oprecht PROFICIAT !!!

Met een blij en dankbaar hart reden wij huiswaarts !

Misintenties week 33         Augustus 2021

Zondag 22 aug.

Geen misviering


Zaterdag 28 augustus om 10:00u.

Eerste Communieviering


Parochienieuws

Okra en Samana:

Wij nodigen u uit voor
een GEZELLIGE BABBEL,
BIJ EEN TASJE KOFFIE OF THEE
MET IETS LEKKERS

WOENSDAG 25 AUGUSTUS 2021
OM 14.00 UUR
ZAAL PAX - GROTE HEIDE - NEERPELT

Misintenties week 32         Augustus 2021

Zondag 15 aug. "Maria ten Hemel Opneming"

Geen misviering wel in het Centrum om 10:00u.


Parochienieuws

Kampverhalen KSA Grote-Heide

 

 De koffers werden gepakt, de voorbereidingen waren klaar, de leiding testte covid negatief, kortom Kamp 2021 kon van start gaan.

 

En zo trokken op 12 juli meer dan 80 KSA-leden naar het Antwerpse grondgebied, naar de boerenbuiten.

Via kiss and ride werden de jongste leden uitgezwaaid, per fiets vertrokken de ouderen richting Arendonk om er met z’n allen een tijd van spel, plezier, uitdagingen en vele vriendschappen te beleven.

 

Het kampthema “op de boerderij” kon niet beter gekozen zijn want zowel de locatie als de omgeving gaven deze jongens en meisjes het vrije gevoel om te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft .En vanaf dag één draaide er de motor van het hele kampgebeuren

Nog een beetje onwennig stonden de jongste leden en leiding te kijken naar de kampvlag, die elke dag onder statige muziek de hoogte in werd gehezen om boven de kampplaats te wapperen als teken van erkenning en bewaring voor al deze jongeren. Familiegroepjes werden gevormd om te leren omgaan met de charme van elke leeftijd, om samen de tafels te dekken, de grote afwas te trotseren en de resterende taakjes te doen.

KSA-leden beleven sport en spel in leeftijdsgroepen: de Sloebers, de Rojo’s, de Sjo’ers, de Knimmers en de Jimmers. Het waren vaste groepjes tijdens een heel kamp om zo gericht mogelijk activiteiten te doen die leerrijk en plezant zijn. De leiding wisselde per dag van groepje om de motivatie van deze activiteiten scherp te houden en om de leden te doen uitkijken naar nieuwe belevenissen.

 

Zoals elk jaar waren er de geliefde vettige spelletjes waarbij je de chocopot eens voor andere dingen mag gebruiken, waarbij de eitjes niet in de pan worden gegooid maar naar elkaar... dat kan alleen maar op kamp. Zwemmen in een eigengemaakt zwembad, ochtendspel en dropping, omgekeerde dag, in chique kleding naar een bal met confettikanonnen gaan en alle dagen plezier op het luchtkussen,... dat kan alleen maar op kamp. Fietsen naar Vossemeren, Jimmeravond met een lekkere hot-dog, een boerenkermis met een boerenbal...., dat kan alleen maar op kamp. En dit alles zonder onze dagelijkse media: gsm’s gingen in het koffertje tot aan het avonduurtje, er was geen tijd voor chat en tik-tok video’s, alleen maar de krant ... dat kan alleen maar op kamp.

Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, regen of zonneschijn, het is altijd een festijn op kamp. Een tijd waarin iedereen zichzelf mag zijn en de kans krijgt om nieuwe ervaringen en nieuwe mensen te ontdekken. Zich mogen en kunnen uitleven, zingen tot de Heer voor elke maaltijd, bidden tijdens het avondgebed en kunnen schrijven naar huis, hoe erg de muggen hebben gestoken en de kousen verdwenen zijn in de rommel..., dat is kamp.

 

We mogen zeker het warme hart op een kamp niet vergeten: “De Keuken”. De keuken werd gerund door 2 kookmoekes met jaren ervaring. Zij werden daarbij ondersteund door 2 kluppels, 2 sterke leidingmannen die de zware kookpotten helpen versjouwen, de frieten bakken, de puree met man en macht stampen en natuurlijk steeds komen proeven. De dagelijkse menu, met gezonde voeding, was aangepast aan de kinderen en aan het weer. Vele mondjes en grote hongers moesten gevuld worden dus alles werd gekookt en gebakken in grote hoeveelheden. Er was een wedstrijdje om het juiste aantal pannenkoeken te raden, de soepballetjes werden gerold door de liefhebbers en de puddingkookpot werd proper gemaakt door de kleinsten. Er was altijd bedrijvigheid in de keuken, waar niet alleen gekookt werd, maar die ook ruimte was om te luisteren en om rust te brengen bij de leiding tijdens de babbel met de kookmoekes. De kookmoekes werden op handen gedragen door de leidingsploeg en er was een wederzijdse waardering om samen, als één team, het kamp te doen slagen.

 

Voor onze jongens en meisjes was dit kamp een hoogtepunt in een toch wel bijzonder jaar, waarin jongeren soms gebukt gingen onder de coronamaatregelen. Het heeft hen weer veel mooie herinneringen opgeleverd, die ze mee naar huis nemen en straks kunnen vertellen als ze met z’n allen weer op de schoolbanken zitten.

 

Zij hebben met z’n allen dit geschreven in de volgende woorden:

  • De sloebers: tof was het kamp zeker wel maar het ging veel te snel. Lachen, gieren en gillen werd er zeker gedaan daarom zijn we na dit kamp zeker voldaan.

Voor veel sloebers was dit hun eerste kamp, hopelijk zien we ze volgend jaar weer.

  • De Sjo’ers: we zijn naar de kampplaats gefietst en waren kletsnat, In het bos zijn we gaan lasergamen, ook het zwembad hebben we gebouwd. Bij omgekeerde dag droegen we onze kleding achterstevoren.

Zo hebben over elke dag een groot verhaal.

  • De Rojo’s: hier in Arendonk zijn de slaapplekken lekker knus, vinden we het eten lekker, spelletjes zijn super leuk. We hebben toffe leiding, de embleempjes zijn super mooi, alles is cool, gezellig en leuk.
  • De Jimmers: door corona kon onze 2-daagse niet doorgaan en hebben we er een 1-daagse van gemaakt. Vroeg vertrokken naar Vossemeren om er de hele dag wateractiviteiten te doen. Er waren zoveel leuke activiteiten op kamp dat we pagina’s te kort komen om dat allemaal te vertellen.

 

Het kamp was geslaagd, dat is zeker een feit, maar het zou niet mogelijk geweest zijn zonder de vrijwillige inzet en bereidwilligheid van de leiding in deze KSA-groep. Een groep van jonge twintigers die kei gemotiveerd is om deze jongens en meisjes van de Grote-Heide een onvergetelijk kamp te bezorgen. Zij verdienen grote waardering voor hun dagelijkse inzit, met een grote verantwoordelijk voor hun leden en hun kampplaats.

 

En net zoals elke avond op het kamp sluiten wij dit verhaal met de volgende woorden:

Wij danken u, Heer, voor wat we ontvingen en vragen u, Heer, verlaat ons niet.

Geef ons Heer, zegen ,rust en dankbaarheid aan iedereen die op dit kamp waren.

 

                                                                         KSA Grote-Heide

Misintenties week 31         Augustus 2021

Zondag 08 aug.

Geen misviering


Parochienieuws

Misintenties week 30         Augustus 2021

Zondag 01 aug. om 09:30u.

Jm Antoon Kwanten

Lambert Schouten en Maria Van Kemenade


Parochienieuws

Misintenties week 29         Juli 2021

Zondag 25 juli.

Geen misviering


Parochienieuws


Misintenties week 28         Juli 2021

Zondag 18 juli om 09:30u.

Geen Intenties


Parochienieuws

Foto-Fiets zoektocht

 Ter gelegenheid van de dag van de landbouw op 19 september organiseren we weer een        

  foto-fiets zoektocht op de Grote-Heide

  Deze gaat door van 28 mei tot 12 september.

  Formulieren zijn verkrijgbaar bij:  - Bakkerij Luys, Hayenhoek 121

       -Jos Castelo, Turfheidestraat 81

       - Michel Giesbers, Weidenstraat 55

De deelnameprijs bedraagt € 5

Regenboogschool

Het was weer een bewogen schooljaar met al die coronatoestanden.

Nu loopt het op zijn einde en daar zijn de kinderen niet rouwig om.

Zeker de kleuters van de Regenboogschool op de Grote-Heide niet.

Want die kregen in een passende outfit hun kleuterdiploma overhandigd.

Misintenties week 27         Juli 2021

Zondag 11 juli.

Geen misviering


Parochienieuws


Misintenties week 26         Juli 2021

Zondag 04 juli om 09:30u.

Gst.jgt.Leonard Hermans,Jan Hermans, Anna Meekers

Jm Pier Vandekerkhof

        

Parochienieuws

Samana

Bestuursvergadering

Op maandag 4 juli om 14.00 u bestuursvergadering onder het afdak van de lagere school.


Dag van de Mantelzorger

Naar aanleiding van de ‘Dag van de Mantelzorger’ kreeg iedere Mantelzorger dit geschenkje voor hun tomeloze dagelijkse inzet en verzorging voor hun geliefden.

Misintenties week 25         Juni 2021

Zondag 27 juni.

Geen misviering

        

Parochienieuws


Misintenties week 24         Juni 2021

Zondag 20 juni om 09:30u.

Gst.jgt. Pieter Stevens, Maria Cox, Antoine Boelaers, Maria Thijs.

Coenen Leo, Betteke Spooren.

Overleden familieleden Jan Clauwers-Vangerven.


Vanaf zaterdag 12 en zondag13 juni zijn er weer gewone misvieringen,

je moet voor deze viering en de volgende niet meer inschrijven.

        

Parochienieuws


Misintenties week 23         Juni 2021

Zondag 13 juni.

Geen misviering


Vanaf zaterdag 12 en zondag13 juni zijn er weer gewone misvieringen,

je moet voor deze viering en de volgende niet meer inschrijven.

        

Parochienieuws


Misintenties week 22         Juni 2021

Zondag 06 juni.

Er is geen  misviering omdat naar aanleiding van Sacramentsdag in Lille mis is om 09:30u.  

          

Parochienieuws

Ferm

Op dinsdag 15 juni zal er een fietstocht georganiseerd worden langs de verschillende troostplekken in de omgeving. We komen samen aan de kerk om 18.30 u. Wil je zo goed zijn voor deze fietstocht je naam doorgeven aan Liesbeth Slegers 0472 31 16 65.

Misintenties week 21         Mei 2021

Zondag 30 mei.

Geen misviering            


  Voor deze viering moet je je inschrijven.

  De inschrijvingsformulieren liggen in het portaal van de kerk.

Parochienieuws

Ferm

Op dinsdag 15 juni zal er een fietstocht georganiseerd worden langs de verschillende troostplekken in de omgeving. We komen samen aan de kerk om 18.30 u. Wil je zo goed zijn voor deze fietstocht je naam doorgeven aan Liesbeth Slegers 0472 31 16 65.

Misintenties week 20         Mei 2021

Zondag 23 mei om 09:30u.            Pinksteren

Gst.jgt. Willem Giesbers, Suska Kwanten, Hendriek Rabijns, Catho Teppers, Joep Coenen, Hendriek Boonen, Bertha Boonen, Wilhelmina Serroyen, E.H. Jan Tholen en ouders, Toon Spooren, Gerard Kums, Catho Timmers, Leonard Alders, Maria Claes, Casamir Van Ende, Truda Thijs en Jos Cox.

Jm Amandus Rommes, Lieske Conincx.

Jm Guillaume Meylaers, Mieke Hermans, Danny Bielen


 Voor deze viering moet je je inschrijven.

  De inschrijvingsformulieren liggen in het portaal van de kerk.

Parochienieuws

Misintenties week 19         Mei 2021

Zondag 16 mei. 7de zondag na Pasen.

Geen misviering


  Voor deze viering moet je je inschrijven.

  De inschrijvingsformulieren liggen in het portaal van de kerk.

Parochienieuws


Misintenties week 18         Mei 2021

Zondag 09 mei om 09:30u. 6de zondag na Pasen.

Jm Jan Vandekerkhof, Everdina Timmermans en kinderen.

Jm Hendriek Rabijns, CathoTeppers en kinderen

Afgestorvenen familie Kwanten-Gijbels

Harrie Fransen, Jeanne Cauwenberg, Cyriel Loenders

Kruisdagen

Wegens corona zijn er op de kruisdagen geen vieringen .

Ons-Heer-Hemelvaart

Om 9.30 u Misviering ipv 9.00 u omdat er geen misviering is voor de Eerste communie.


  Voor deze viering moet je je inschrijven.

  De inschrijvingsformulieren liggen in het portaal van de kerk.

Parochienieuws


Misintenties week 17         Mei 2021

Zondag 02 mei.

Geen misviering


  Voor deze viering moet je je inschrijven.

  De inschrijvingsformulieren liggen in het portaal van de kerk.

Parochienieuws


Misintenties week 16         April 2021

Zondag 25 april om 09:30u.

Leo Coenen,

Derenette Pierre

Gst.jgt.Frans Vanhoudt, Lisa Vaesen,  Johan Testelmans, Dries Thomas.

Gst.jgt. Jozef Winters, Catho Van Hertum en zoon Johan.

Van Ende Bertha en Govert Fransen.

Jacobus Cox en Maria Van Och.

Giel Schoemans.

Boelaers-YThijs, Aerts-Boelaers, Loenders-Boelaers, Maria Boelaers.


  Voor deze viering moet je je inschrijven.

  De inschrijvingsformulieren liggen in het portaal van de kerk.

Parochienieuws

Kruisoplegging van de vormelingen.


Misintenties week 15         April 2021

Zondag 18 april.

Geen misviering  Voor deze viering moet je je inschrijven.

  De inschrijvingsformulieren liggen in het portaal van de kerk.

Parochienieuws

Misintenties week 14         April 2021


Zondag 11 april om 09.30u. Beloken Pasen

-Gest.jgt.Gerard Fransen, Catho Vrancken, Jaak Vandekerkhof, Andries Raemakers, Mathieu Timmers, Catho Boonen, Harrie Cox, Helena Serroyen, Jan Vaesen, Helena Vandervelden.

-Gst.Jgt.Hendricus Coenen, Elisabeth Vrancken, Henri Coenen, Dymphna Wijnants, Arnold    Palmers, Maria Deckers.

-Gst.jgt.Jan Raemakers, Wies Custers-Tielen, Harrie Cox-Palmers.

-Fransen Govert, Bertha Van Ende.

-Gst.jgt.Jan Vandekerhof-Everdina Timmermans, Piet Tielen, Hendriek Spooren, Johanna Vanhout, Elisabeth Franken, Catho Kuppens.

-Aerts –Boelaers, Loenders-Boelaers, Maria Boelaers.

-Harrie Fransen, Jeanne Cauwenberg, Cyriel Loenders.

-Derenette Pierre, Leo Coenen


  Voor deze viering moet je je inschrijven.

  De inschrijvingsformulieren liggen in het portaal van de kerk.

Parochienieuws

Misintenties week 13         April 2021

Vrijdag 2 april Goede Vrijdag

Om 15.00 u Kruisweg


Zaterdag 3 april om 18:00u.Paaswake

Bertha Van Ende en Govert Fransen.

Gst.jgt.Lambert Aerts-Thijs, Familie Vanhout-Aerts


Zondag 4 april. Paaszondag

Geen misviering


Parochienieuws

Voor de Kruisweg op Goede Vrijdag en de Paaswake op Paaszaterdag zijn er door de coronamaatregelingen maar 15 personen toegelaten in de kerk.

Je kan u inschrijven door uw naam te noteren op een blad dat in het portaal van de kerk ligt.

De kerk is open tijdens de Goede Week van 9.00 u tot 17.00 u.

Je kan er palmtakken komen afhalen.

Vanaf zondag 11 april om 9.30 u volgen we weer de kalender van de eucharistievieringen

maar met 15 personen.

Je kan je telkens inschrijven in het portaal van de kerk.

Misintenties week 12         Maart 2021

Zondag 28 maart.   Palmzondag

6de zondag in de veertigdagentijd.

Geen Misviering door Corona.


Goede vrijdag 2 april.

Kruisweg om 15:00u.


Stille zaterdag 3 april:

Paaswake om 18:00u.

U moet zich wel inschrijven voor deze vieringen: Max 15 gelovigen.

Formulieren in het portaal van de kerk.


Parochienieuws

Ferm opent drie troostplekken in Pelt

 

Ferm Grote-Heide, Ferm Lindelhoeven en Ferm St.-Huibrechts-Lille openden op zondag 14 maart 2021 hun troostplek in aanwezigheid van nationaal voorzitter Ferm Nik Van Gool, regio verantwoordelijke Ferm Noëlla Schouteden, burgemeester Frank Smeets, schepenen Liesbeth Fransen en Leen Gielen en enkele bestuursleden van de Ferm-groepen. Omwille van de corona-maatregelen konden spijtig genoeg niet alle leden uitgenodigd worden voor de inhuldiging.

 

Een troostplek is een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is, een plek dicht bij de natuur, waar je het ganse jaar door tot rust kan komen. De troostplek staat symbool voor troost en hoop, een symbool van verbondenheid van mensen in moeilijke tijden.

 

Voor de inrichting van deze plekken werkten de Ferm-groepen samen met de groendienst van de gemeente Pelt. Tom Martin maakte 3 mooie ontwerpen rond het thema “nest” in de Grote-Heide, “wind” in Lindelhoeven en het thema “steen” in St.-Huibrechts-Lille.

Er werden op iedere plek een duizendtal bloembollen geplant. Deze staan symbool voor hoop, vertrouwen en kracht. Met de eerste warme dagen van februari en maart laten ze hun kopjes al zien.

 

Rouwen en troosten. Het zijn universele begrippen, en toch vult iedereen het heel persoonlijk in.

De Ferm-groepen van Pelt willen een bron van troost en geborgenheid zijn.

 

Voel in de Grote-Heide de geborgenheid op de plek waar takken een groot warm nest symboliseren.

Zet je neer op het bankje in Lindelhoeven, neem een lintje en hang het als troost in de wind, in de boom.

Leg in Sint-Huibrechts-Lille een steen in de mand, een steen als symbool van de kracht van een mens bij verdriet.

 

Kom zeker eens langs, neem je tijd om even tot rust te komen, om een babbeltje te slaan, om mekaar te troosten.

 

Waar vind je de troostplekken?

Grote-Heide: Lochterdijk 76

Lindelhoeven: Hoevenstraat 105

St.-Huibrechts-Lille: kruising Lindestraat en St.-Huberstusstraat

Misintenties week 11         Maart 2021

Zondag 21 maart.   5de zondag in de veertigdagentijd.

Geen Misviering door Corona.


Parochienieuws

Vrijwilliger zijn.

Dat is pas fijn.

Je zet je in voor een ander mens.

Dat is toch je hartenwens.

En je bent elke week in je sas.

Dus komt dat goed van pas.

Je geeft veel liefde weg.

En je krijgt er veel liefde voor terug.

De tijd die je er bent.

Is een groot compliment.

De mensen raken aan je gewend.

Omdat je meestal aanwezig bent.

Wees behulpzaam in wat je doet.

Het voelt altijd goed.

Misintenties week 10         Maart 2021

Zondag 14 maart.   4de zondag in de veertigdagentijd.

Geen Misviering door Corona.


Parochienieuws


Misintenties week 09        Maart 2021

Zondag 07 maart.   3de zondag in de veertigdagentijd.

Geen Misviering door Corona.


Parochienieuws

Startdag Vormselcatechese Grote-Heide

Ze hadden er lang naar uitgekeken om eindelijk te kunnen starten met de vormselcatechese onder strenge voorzorgsmaatregelingen.

4 Vormelingen begonnen deze dag met veel enthousiasme, want in dit bijzondere jaar

hebben hun 2 catechisten 4 lange samenkomsten voorbereid om samen op weg te gaan naar hun vormseldag.

Deze gaat door op zondag 26 september om 11.00h in de kerk van het Centrum.

Elkaar goed leren kennen en op zoek gaan naar ieders talenten was de eerste insteek om een mooie groep te vormen waarin ieder zich zelf kan en mag zijn.

Ook al kwamen deze vormelingen uit dezelfde klasbubbel toch hebben zij elkaar verrast met het vertellen van verdoken talenten.

Vanuit hun werkmapje “ de Springwills” reiken de catechisten verschillende spelen en thema’s aan om de jongeren het vormsel te laten beleven: dat het voor hen een ervaring zou worden en de basis mag leggen in hun geloof om de kracht van het woord van God te ontdekken.

Na het eten van een lekkere pizza was er een wandeling naar het kapelletje in de Polsstraat.

De kennismaking met het “Onze Vader” via een puzzel, een kaarsje aansteken en opnieuw leren bidden.

In het begin nog wat onwennig maar een mooi afsluit moment.

Uitkijkend naar de volgende samenkomst op 7 april was deze dag een geslaagde bijeenkomst met een grote verbondenheid in het groepje.

                                                                                 José en Marjet

Misintenties week 08     Februari 2021

Zondag 28 februari.   2de zondag in de veertigdagentijd.

Geen Misviering door Corona.


Parochienieuws


Misintenties week 07     Februari 2021

Zondag 21 februari.

Geen Misviering door Corona.


Parochienieuws


Misintenties week 06     Februari 2021

Zondag 14 februari.

Geen Misviering door Corona.


Parochienieuws


Misintenties week 05     Februari 2021

Zondag 07 februari.

Geen Misviering door Corona.


Parochienieuws


Misintenties week 04     Januari 2021

Zondag 31 januari.

Geen Misviering door Corona.


Parochienieuws


Misintenties week 03     Januari 2021

Zondag 24 januari.

Geen Misviering door Corona.


Parochienieuws

Afscheid van Gerard.

Dag Gerard,

 

Na vele liedteksten te hebben geschreven voor ‘ Gouden bruiloften, Diamanten bruiloften, en lustige feestjes, vertraagt nu mijn pen… naar woorden zoekend, om afscheid te nemen van u, Gerard.

Zo graag hadden wij nu met z’n allen nog een laatste lied willen zingen, maar zoals voor zovele koren, is ook ons het zingen afgenomen door corona.

Wij wisten en merkten het wel dat je gezondheid je veel pijn en ongemak bezorgde, en toch was je die trouwe aanwezige in repetities en vieringen.

Geen geklaag, maar het medicijn van samen te mogen zingen,

gaf je heel veel kracht.

Eén van onze koorleden schreef mij, als bijlage bij dit kaarslicht:

Gerard, de boom, de stam van ons koor,

de ster die nu aan de hemel straalt “.

Dit symbool mag ik hier, in naam van het koor, achterlaten.

Hoe mooi en waar !

 

Tijdens ons allereerste concert met “ Falta de Tiempo “in 2013,  mochten wij je vieren ter gelegenheid van 65 jaar koorlid; ondertussen heb je 72 jaren koorlid op je teller !! Dit is toch écht uitzonderlijk ! Nóg meer genoot je van ons concert met “ Het Volgende Punt “ want onze heren voelden zich letterlijk gesterkt.

Ja heerlijke tijden waren het.

Je muzikale gave trok het koor door moeilijke opdrachten, want ik koos dikwijls niet voor eenvoudige liederen. Hoe meer wij in het lied kropen, hoe mooier het werd. Je bemoedigende blik en duim omhoog, verzekerden mij dat wij met z’n allen een prachtlied konden laten klinken; een hele bundel die wij zo dikwijls ten gehore mochten brengen.

Velen in de parochie zullen je missen, maar wij als koor wellicht extra !

Het spreekwoord: “ muziek is voedsel voor de ziel “ gaf je zeker de kracht om toch weer die trap naar het oksaal te nemen.

In 2019 maakten wij met het koor nog die zalige uitstap - ook dit is sedert  jaren traditie, en jij en Mia werden steeds met veel zorg door ons omringd ; zalige herinneringen.  Ook je humor was nooit ver weg.


Altijd schieten woorden te kort bij een afscheid; een knuffel ( die nu niet kan ) zegt zoveel meer…ook voor je familie en vrienden.

Om troost zoekt iedereen nu andere wegen , en in het beluisteren van muziek die jij graag hoorde, kom je dichterbij.

 

BEDANKT GERARD in al die mooie herinneringen blijf je bij ons.

Wanneer wij terugdenken …wat mochten wij met z’n allen toch genieten  van prachtige uren en dagen.

Als wij, na corona,  weer mogen zingen, zal ons eerste lied klinken voor U ;

de Gerrit zet wel ’n tandje bij, ook al zegt hij zelf dat hij je steun zal missen.

 

Ga nu maar in het schip Gerard, het lied dat je zo prachtig zong in de talrijke gebedsdiensten.


“ Ik ben het, zegt Gij dan, kom maar met Mij, mee naar de overkant, wees maar niet bang , zegt Gij, hier is mijn hand. “.

 

Met een hartelijke muzikale groet van

Hilda en alle koorleden.

Misintenties week 02     Januari 2021

Zondag 17 januari.

Geen Misviering door Corona.


Parochienieuws

Kerkkoor Grote-Heide.

In de vele voorbije jaren was het traditie om na de kerstvakantie de repetities op te starten na een gezellige nieuwjaarsreceptie.

Doch …door corona is alles anders en dit al vele maanden lang.

Het was dan ook een echte verrassing toen ons klein bestuur bij al onze leden aanklopte met bemoedigende wensen en lekkers! BEDANKT lieve mensen!

Ondertussen hopen wij in de komende lente weer ’n repetitie te mogen aankondigen, zodat het koorleven voor alle koren, wat dichterbij mag komen!

Hilda


Misintenties week 01     Januari 2021

Zondag 10 januari.

Geen Misviering door Corona.


Parochienieuws


Misintenties week 53     Januari 2021

Zondag 03 januari.

Geen Misviering door Corona.


Parochienieuws

Ferm bezorgt haar leden kerstwensen en een opkikkertje.

Toen we vorig jaar op het kerstfeest onze leden een Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar wensten, hadden we nooit gedacht wat we dit jaar allemaal anders moesten doen.

Voor velen onder ons was er verdriet en angst. We probeerden te helpen waar kon, om toch ons steentje bij te dragen in een warme gemeenschap, waar iedereen meetelt. Toch is het weer Kerst en Nieuwjaar. We doen het rustig en houden vol., zodat 2021 weer gezond en normaal mag zijn.

Fijne en rustige feestdagen.

Het FERM team


Verslag Kerstcadeau Samana.

Het voorbije jaar konden we samen het driekoningenfeest vieren. Kort daarna waren we in de ban van het coronavirus en konden onze geplande activiteiten helaas niet doorgaan. Om het contact met onze leden te onderhouden, werden er regelmatig telefoontjes gedaan. Tussendoor bezorgden we de leden een kleurboek voor volwassen en in normale omstandigheden zouden we op het driekoningenfeest van 2021 de mooiste kleurplaten een kleine attentie bezorgen. Helaas kan het driekoningenfeest niet doorgaan, vandaar dat we de kleurplaten hebben opgevraagd bij onze leden toen we hen een fruitschaaltje hebben bezorgd. De attenties voor de mooiste kleurplaten zullen in 2021 aan de leden bezorgd worden zodra we onze activiteiten terug kunnen opstarten.


Misintenties week 52     December 2020

Donderdag 24 december. Kerstavond.

Geen Misviering door Corona.

Vrijdag 25 december. Kerstmis.

Geen Misviering door Corona.

Zondag 27 december.

Geen Misviering door Corona.


Parochienieuws

Ferm bezorgt haar leden kerstwensen en een opkikkertje

Toen we vorig jaar op het kerstfeest onze leden een Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar wensten, hadden we nooit gedacht wat we dit jaar allemaal anders moesten doen.

Voor velen onder ons was er verdriet en angst. We probeerden te helpen waar kon, om toch ons steentje bij te dragen in een warme gemeenschap, waar iedereen meetelt. Toch is het weer Kerst en Nieuwjaar. We doen het rustig en houden vol., zodat 2021 weer gezond en normaal mag zijn.

Fijne en rustige feestdagen.

Het FERM team


Misintenties week 51     December 2020

Zondag 20 december.

Geen Misviering door Corona.

Jm Giel Schoemans

Boelaers-Thijs, Aerts-Boelaers, Loenders-Boelaers, Marie Boelaers.

Jm. Jan Vandekerkhof, Everdina Timmermans en kinderen.

Hendriek Rabijns, Catho Teppers en kinderen

Afgestorvene familie Kwanten-Gijbels.

Harrie Fransen, Jeanne Cauwenberg, Cyriel Loenders


Parochienieuws

Ferm

Vrijwilliger uit de duizend, bedankt

Wat een jaar…activiteiten, afstand houden, contacten beperken, voorzichtig zijn, soms zelfs even stoppen met je engagement omwille van ziekte dichtbij jou…Het was op z’n zachtst gezegd tegen onze natuur werken.

 

Omdenken, dat hebben jij en je groep van Ferm gedaan en veerkracht getoond, dat ook.

Je verzon creatieve twists om je leden te verstrooien met coronaproof activiteiten. Je haalde alles uit de kast om nabijheid en verbondenheid te tonen. Je ging op ronde wanneer eenzaamheid op de loer lag. Jij maakt het verschil.

 

Dat jij en je groep van Ferm maïzena zijn, dat maakt onze bizarre tijd ook duidelijk. Je bindt en geeft betekenis aan je lokale gemeenschap, geeft meerwaarde aan het leven van mensen, onderstreept met je engagement hoe hard we elkaar en ontmoeting nodig hebben.

 

Dankjewel voor de fijne inzet, voor al die grote en kleine gebaren, voor de warme momenten, voor je vriendschap en je betrokkenheid. Binnenkort, nog even volhouden, kun je weer je hartje ophalen en energie halen uit je vrijwilligerswerk voor Ferm.

Tot gauw en-even de woorden van Martine Tanghe lenen-hou het veilig, hou vol.

Het komt allemaal weer goed. Bedankt dat je bij Ferm bent.

 

Catchisten dragen’de fakkel’ rond

Andere tijden brengen ook andere momenten. Vandaar dat de 2 catechisten van onze parochie hun werkjaar wandelend zijn ingestapt met een fakkel in de hand.


Omdat de jaarlijkse Fakkeltocht niet kon doorgaan hebben zij persoonlijk “ de fakkel” aan huis gebracht. Bij de start van de Advent is deze fakkel voor de vormelingen het symbool  om letterlijk en figuurlijk “een lichtpunt” te kunnen zijn in deze wereld. Jaar op jaar stappen zij dan ook wandelend door onze parochie en brengen het licht onder de mensen.


Josée en Marjet werden dan ook zeer welkom geheten aan de deur van de vormeling waar op afstand  de fakkel  werd overgedragen . Hopelijk mag deze fakkel, in deze moeilijke tijd, bij de start van de Advent verlichting brengen .

Zodat elk gezin op tocht kan gaan en kan uitkijken naar de komst van dat kindje in de stal. 

Josée en Marjet

Misintenties week 50     December 2020

Zondag 13 december.

Geen Misviering door Corona.

Aerts-Boelaers, Loenders-Boelaers, Marie Boelaers

Harrie Fransen, Jeanne Cauwenbergs, Cyriel Loenders

Jm Guillaume Meylaers, Mieke Hermans, Danny Bielen

Derenette Pierre

Jm Mieke Hermans, Guillaume Meylaers, Danny Bielen

Jm Amandus Rommes, Lieske Conincx

Parochienieuws

Misintenties week 49     December 2020

Zondag 06 december.

Geen Misviering door Corona.

Gst.jgt. Antoine Boelaers, Maria Thijs, Pieter Stevens, Maria Cox.

Gst.jgt. Willem Giesbers, Suska Kwanten, Hendriek Rabijns, Catho Teppers, Joep Coenen, Hendriek Boonen, Bertha Boonen, Toon Spooren, Gerard Kums, Catho Timmers, Leonard Alders, Maria Claes, Casamir Van Ende, Truda Thijs, Jos Cox.

Gst.jgt. Lambert Aerts-Thijs, Familie Vanhout-Aerts.

Gst.jgt. Frans Vanhout, Lisa Vaesen,Johan Testelmans, Dries Thomas.

            Jozef Winters, Catho Van Hertum en zoon Johan.

Van Ende Bertha, Govert Fransen.

Parochienieuws

Misintenties week 48     November 2020

Zondag 29 november.

Geen Misviering door Corona.


Parochienieuws